Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την αστυνομική βία στο Κουκάκι

Aπό την Εισαγγελία Πρωτοδικών

Την διενέργεια κατεπείγουσας προκακτικής εξέτασης, μετά τις καταγγελίες για αστυνομική βία στη διάρκεια των επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ στο Κουκάκι, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Βαγγέλης Ιωαννίδης.

Η παραγγελία του εισαγγελέα προς τον λειτουργό που θα αναλάβει την έρευνα, είναι να συγκεντρώσει και να μελετήσει όλα τα στοιχεία με στόχο την διακρίβωση τυχόν αδικημάτων εκ μέρους των αστυνομικών, ανάμεσα στα οποία και αυτό της σωματικής βλάβης.

Παράλληλα, πληροφορίες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών αναφέρουν, πως κατά την χθεσινή επιχείρηση της Αστυνομίας για την εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι βρίσκονταν τρεις εισαγγελείς που ήταν παρόντες στις κατ΄οίκον έρευνες, οι οποίες διενεργήθηκαν σύμφωνα με τον νόμο. 

Με μία δήλωση που συνοδεύεται από δύο φωτογραφίες του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ «όπως τον έστειλε στο νοσοκομείο η έκνομη κι αντισυνταγματική αστυνομική βία» απάντησε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης στον υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στην δήλωσή του ο κ. Ραγκούσης αναφέρει: «Εάν μία φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις, τότε ιδού δύο φωτογραφίες, δηλαδή 2.000 λέξεις ως απάντηση στα κατ’ εξακολούθηση ψεύδη του κ. Χρυσοχοΐδη. Πρόκειται για τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη κ. Δημήτρη Ινδαρέ, όπως τον έστειλε στο νοσοκομείο η έκνομη κι αντισυνταγματική αστυνομική βία που του ασκήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι χωρίς ίχνος εισαγγελικής νομιμοποίησης. Ιδού λοιπόν το έργο Χρυσοχοΐδη-Μητσοτάκη. Ιδού λοιπόν ποιος κατέχει στην Ελλάδα τα πνευματικά δικαιώματα εκπροσώπησης του Γκέμπελς».

Δείτε επίσης: «Νόμος και τάξη» και αυτό το πρωινό… (φωτο- βίντεο)

Νέα επίδειξη αυταρχισμού από το κράτος Μητσοτάκη- Σκηνικό πολέμου για εκκένωση καταλήψεων (βίντεο)

Γκουαντάναμο μέσα στα Πετράλωνα: Οι αστυνομικοί συνέλαβαν γυναίκα και της πέρασαν κουκούλα! (Φωτο)

«Είδα άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει το κεφάλι του γιού μου στο πάτωμα της ταράτσας» (Βίντεο)

Θα μας τρελάνουν: «Δημόσιος χώρος οι ταράτσες» για συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ

Με παραίτηση από την επιτροπή για τη διερεύνηση της αστυνομικής βίας απειλεί ο Αλιβιζάτος

«Εχει κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος και δεν το ξέρουμε;»

Στο πλευρό της οικογένειας Ινδαρέ η Ελ. Ράντου: Ό,τι μου είπε η σύζυγός του είναι αλήθεια!

Βόμβα από Γ. Ραγκούση: Γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα – Ιατρικές γνωματεύσεις δείχνουν παράνομη αστυνομική βία

Παίζει με τις λέξεις η αστυνομία: «Δεν ήταν πλαστική σφαίρα, αλλά ελαστική μπάλα»

368 πολίτες παίρνουν θέση με επιστολή τους κατά της αστυνομικής βίας

Ηχητικό ντοκουμέντο από τη σύλληψη του σκηνοθέτη στο Κουκάκι

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί